Тиждень дорожнього руху

2021-05-25

Світлофор

Діти дошкільного віку ще малі і беззахисні, тож їх потрібно оберігати від небезпечних предметів, ситуацій, обов’язково навчити обережності. Треба завжди пам’ятати, що дитина – найцінніший, найдорожчий скарб, сенс життя не тільки для кожної окремо взятої родини, а й суспільства загалом. Тому саме збереження здоров’я та захист життя дітей – основне завдання, що стоїть перед нами.

В період з 17 по 23 травня 2021 року було проведено перший етап Тижня безпеки дорожнього руху.

Протягом тижня діти нашого садочка мали можливість якомога більше дізнатися про правила дорожнього руху: облаштування дороги, дію світлофора, дорожні знаки, значення деяких з них. Під час бесід, розглядання ілюстрацій, читання художніх творів, створення ігрових ситуацій дітям надавалась можливість запам’ятати та вивчити правила безпечних ігор з м’ячем, катання на роликах, велосипеді поблизу дороги.

Всі педагоги планували роботу на тиждень, передбачивши заходи різні за змістом та формою.

Протягом Тижня вихователі щоденно проводили різні заходи, а саме:

· заняття;

· бесіди;

· вікторини;

· розгляд ілюстрацій;

· спостереження за транспортом , з території закладу;

· знайомство з світлофором;

· знайомство з дорожньою розміткою «зебра»;

· дидактичні, творчі, рухливі ігри;

· сюжетно-рольові ігри;

· конкурс малюнку в т.ч. на асфальті;

· виконання тематичних аплікацій;

· читання казок де розповідається про правила безпеки при пересуванні по місту;

· робота з батьками (анкетування, конкурс малюнку, консультації для батьків тощо);

· оформлення куточків, папок-пересувок;

· індивідуальні бесіди з батьками про домашнє виховання у дітей щодо дотримання правил дорожнього руху;

· моделювання небезпечних дорожніх ситуацій.

Для попередження дорожньо-транспортного травматизму серед дітей для батьків були розроблені пам’ятки, які допоможуть батькам правильно роз’яснювати дітям правила дорожнього руху і прививати навички дисциплінованості на вулицях і дорогах.

Вихователі підготували для дітей багато цікавого матеріалу для рухливих ігор, що дає змогу моделювати будь-яку ситуацію на дорозі, щоб малюки мали змогу вчитися орієнтуватися та робити правильний вибір в разі виникнення дорожньої небезпеки.

Вихователі всіх груп поновили новим матеріалом «Куточок правил дорожнього руху». Діти з великим задоволенням діти приймали участь у всіх запланованих заходах. Вся робота нашого закладу спрямована на формування у дітей ціннісного ставлення до власного здоров'я та життя, поліпшення якості освітньої роботи з питань безпеки дорожнього руху.

В результаті вихователі поповнили матеріальну базу ЗДО ігровим обладнанням та наочним матеріалом. Діти отримали нові знання та закріпили набуті раніше. Батьки отримали відповідні знання та рекомендації з формування основ безпечної поведінки та здорового способу життя дітей.

Кiлькiсть переглядiв: 155